Jste zde

Strava a její vliv na naše zdraví

Dnešní strava a její zhoubný vliv na naše zdraví

Prvotní příčinou všech chorob jsou vždy negativní myšlenky a emoce (strach, nenávist, závist, žárlivost apod.), v jejichž důsledku vzniká stres. Stresem ale lidé trpěli i v minulosti. Z toho vyplývá, že bychom měli být stále stejně nemocní.

Ale nejsme:

– za 36 let se zvýšil počet kardiovaskulárních onemocnění o 72% a nadále stoupá o 2% ročně. Každý druhý dřív nebo později dostane infarkt
– v roce 1900 měli rakovinu 3 lidé ze sta, dnes ji dostane každý třetí
cukrovka byla téměř neznámá, dnes má cukrovku každý pátý
– každý šestý pár má potíže s otěhotněním, anebo je neplodný
– každý druhý mladý člověk má alergie anebo autoimunitní onemocnění
– zdravá je jen třetina populace ČR, ostatní jsou chronicky nemocní
– v invalidním důchodu je 7% lidí v produktivním věku

Tento enormní nárůst civilizačních chorob nemá na svědomí stres (ten zde byl vždy), ale západní styl života, který se zde ujal po druhé světové válce.
Pro ten je charakteristická vysokokalorická mrtvá strava (strava chudá na mikroživiny), málo pohybu, kouření, černá káva a alkohol.
Tento enormní nárůst chorob nemá na svědomí ani stáří, to by pak všichni mladí lidé museli být zdraví. Ale nejsou, naopak, jsou čím dál víc nemocní. Dnes tak není výjimkou malé dítě, které má atopický ekzém, osteoporózu nebo zhoubný nádor, dvacetiletý muž, který má cukrovku a píchá si inzulín nebo třicetiletá žena, která je neplodná nebo již prodělala infarkt…

Dřív lidé umírali na infekční choroby z nedostatečné hygieny, dnes lidé umírají na civilizační choroby z nedostatku mikroživin!

Co se týče mikroživin, jsou dnes někteří lidé stejně podvyživeni (a to i lidé s nadváhou), jako byli lidé v koncentračních táborech. Tuto skutečnost mají na svědomí průmyslově vyráběné potraviny, které dnes obsahují až o 80% méně mikroživin (vitamínů, enzymů, minerálů apod.), než tomu bylo před padesáti léty! A co je ještě horší – mikroživiny vystřídaly aditiva, což jsou pro organizmus cizí chemické látky.

V důsledku toho se vám např. na mléce ze supermarketu do druhého dne nevytvoří vrstva kvalitní smetany, projde-li varem, nevytvoří se na jeho povrchu škraloup a po pár dnech se nezačne samovolně přeměňovat na kyselé mléko.  To všechno se neděje, neboť v mléce byla vlivem průmyslového zpracování většina mikroživin zničena. Pijete tak mrtvou hmotu, která nejenže není schopna do kostí dodat potřebný vápník, ale naopak ho z kostí odvádí. Průmyslově zpracované mléko tak podporuje osteoporózu (řídnutí kostí), zahleňuje a překyseluje. Průmyslově upravené mléko už vlastně mléko ani není.